2400 Dunaújváros, Magyar út 106/b.     Tel.: +36 (25) 510-470     Fax: +36 (25) 510-471     E-mail: info@innopark.hu    
     A legolcsóbb iroda, műhely és terület bérleti díj az Innoparkban.   
   


Ön a

látogató!HÍRLEVÉLHEZ való feljelentkezéshez kattintson IDE.

Aktuális


Milliárdok fordíthatóak még válságkezelésre - TÁMOP 2.3.3

A korábbi tudásfejlesztési forrásokhoz képest lassabban és megfontoltan érkeznek a támogatási igények a gazdasági válság enyhítésére kiírt pályázatokra a kkv-k és a nagyvállalatok részéről. A TÁMOP 2.3.3/A. és TÁMOP 2.3.3/B. pályázatokkal több milliárd forint uniós forrás áll még a vállalatok rendelkezésére, amit a munkavállalók szakmai fejlesztésére, ezzel pedig a versenyképesség növelésére, és piaci pozíciójuk stabilizálásra fordíthatnak.

A TÁMOP 2.3.3/A. "Munkahelymegőrző támogatás képzéssel kombinálva" pályázat 20 milliárdos keretösszegének több mint a fele még 2009. december 31-ig várja a kis- és középvállalkozások pályázati anyagait. A munkaerő továbbképzésére fordítható uniós forrás célja, hogy az átmenetileg negatív üzleti pályára került cégeket a létszámleépítés ellenében dolgozóik képzésére ösztönözze. A jelenleg megítélt 6 milliárd forint egyharmada sincs annak a 20 milliárdos támogatásnak, amely megakadályozhatja a szükségtelen elbocsátásokat és kiutat jelenthet a válságból a szükségszerű fejlesztések és fejlődés irányába.

A TÁMOP 2.3.3/B. "Nagyvállalkozások OKJ-s és akkreditált képzéseinek támogatása" című pályázat 10 milliárdos forrásának kevesebb, mint az egynegyedére érkezett eddig igénylés. A nagyvállalatok munkahelymegtartó erejének növelését, illetve a válságból való kilábalást támogatják azok a figyelemreméltó módosítások a hatóság részéről, amelyek a konkrét képzéseket érintik: ennek értelmében a súlyozott óradíjátlagok emelésével a kis létszámú, hatékony vállalati tréningek is megvalósíthatóak. Emellett mostantól a magasabb jövedelmű kör is bevonható a pályázatba, hiszen a bér- és járuléktámogatás határát megemelték a minimálbér háromszorosáról annak ötszörösére - melynek részleteit a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség oldalán olvashatják. A pályázóknak azt is érdemes tudniuk, hogy de minimis és átmeneti támogatás ötvözeteként az uniós értékhatárig önrész nélkül, 100 százalékos intenzitással hívható le a pályázati forrás. Továbbá a hatóság a béreket, a hozzá tartozó járulékokkal a TÁMOP 2.3.3 keretében nem a valódi költségek szintjén, hanem 160 százalékosan számítja be. A 250 fő feletti vállalatok körében az állami és önkormányzati tulajdonúak is indulhatnak.

A támogatások megszerzéséhez DFT-Hungária térítésmentesen vállalja a vállalkozások pályázati lehetőségének elemzését és prezentációját. A szolgáltatást a 06 20 338-0696 telefonszámon és a tamop@dft-hungaria.hu e-mail címen lehet igényelni.
FISZ Hírügynökség

Letölthető verzió

Vissza a főoldalra

   

   

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Minden jog fenntartva!
Médiaajánlat  -  Impresszum  -  Adatvédelem  -  Oldaltérkép